Îndrumări privind participarea la sfintele slujbe începând din 25 iulie – până la noi ordine

 1. Credincioșii pot participa la slujbele din biserică, în număr de maxim 120 de persoane la o slujbă (50% din capacitatea bisericii), cu respectarea normelor sanitare:
 • dezinfectarea mâinilor la intrarea în biserică
 • mască respiratorie (cu excepția copiilor sub 6 ani)
 • distanța socială de minim 1 m.
 1. Vă rugăm să veniți punctual la sfintele slujbe și să ocupați locurile marcate cu etichete pe sol, începând din partea din față a bisericii. Evitați mișcarea în biserică în timpul slujbelor.
 2. Vă rugăm să păstrați liniștea și buna rânduială în biserică!
 3. Slujbele din duminici vor fi transmise live pe pagina https://www.facebook.com/ParohiaOrtodoxaZaragoza/, de aceea cei prezenți în biserică trebuie să păstreze liniște desăvârșită și bună rânduială.
 4. Trebuie evitată formarea aglomerației atât în fața bisericii cât și în interior.
 5. În orice moment trebuie păstrată distanța socială de minim 1 m. între persoane (această distanțare nu se aplică persoanelor care locuiesc în aceeași casă).
 6. Scrieți pomelnicul acasă, înainte să veniți la biserică! Darurile pentru altar și pomelnicul se lasă la pangar, de unde un voluntar le va aduce la altar.
 7. Cinstirea icoanelor și a obiectelor sfințite se face prin închinăciune/ înclinare, fără a fi sărutate; salutul va fi doar verbal, fără datul mâinii și fără îmbrățișare, evitându-se contactul direct dintre persoane.
 8. Se recomandă familiilor cu copii mici să vină la slujbele din cursul săptămânii sau duminica după ora 11,00 pentru Sfânta Împărtășanie.
 9. Pentru a primi Sfânta Împărtășanie, credincioșii sunt rugați să vină fără lumânare, cu mâinile încrucișate pe piept; să dea capul ușor pe spate și să deschidă foarte bine gura, astfel încât preotul să poată da Sfânta Împărtășanie fără a le atinge buzele cu Sf. Linguriță.
 10. Parastasele se săvârșesc sâmbăta, conform programului. Se aduce numai coliva si vinul, care se iau acasă după slujbă. Credincioșii nu vor putea împărți colivă sau alte daruri în biserică și nici în afara acesteia.
 11. În această perioadă nu se pot împărți în biserică nici prinoase pentru cei vii.
 12. Cei care doresc să împartă pentru vii sau adormiți pot face pachete/pungi sigilate cu alimente pe care să le ofere celor care au nevoie, sau le pot lăsa la biserică pentru a fi distribuite ulterior celor nevoiași.
 13. După slujbă, credincioșii sunt rugați să iasă cât mai repede din biserică, pentru a putea face curățenie. Ieșirea se face pe ușa mică.

Vă mulțumim pentru colaborare și vă așteptăm cu drag!
Binecuvântarea Domnului să fie peste noi toți!

Preot Paroh Aurel Nae, tel. 686.79.22.27.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: