Să ne îmbogăţim în Dumnezeu

Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina

Mântuitorul Hristos ne spune pilda unui om bogat, căruia i-a rodit ţarina aşa de mult, încât nu ştia unde să mai pună roadele. A gândit în sine să facă alte hambare mai mari, apoi să mănânce, să bea şi să se veselească, fiindcă a scăpat de orice grijă. Dar Dumnezeu i-a zis: “Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?”. Concluzia pildei este următoarea: “Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu” (Luca 12, 16-21). Vom spune că pilda aceasta se referă la oameni bogaţi, adică nu la noi. Mai degrabă astăzi vorbim despre sărăcie, despre criză şi şomaj; de unde atâtea bunuri, încât să nu mai avem loc unde să le păstrăm?

Evanghelia ne dă un principiu: să nu fim legaţi şi orbiţi de bogăţie, nici obsedaţi şi deznădăjduiţi din pricina sărăciei materiale, ci să fim legaţi de Dumnezeu. Să căutăm să fim bogaţi în credinţă, rugăciune şi fapte bune, ştiind că aceasta este singura bogăţie care nu se va lua de la noi.

Un răspuns

  1. in general pildele din Sfanta Scriptura se potrivesc si se vor potrivii mereu cu timpurile in care traim.prin tarina roditoare eu inteleg viata cat mai usoara, lipsita de griji eventual mergand pe principiul ca mai bine in viata sa avem un singur copil si ala sa nu duca lipsa de nimic, preocuparile pentru confortul deosebit si luxul caselor noastre, masinile luxoase, grijile de a lasa copilului/copiilor cat mai multe bunuri materiale etc etc. important e sa ne dam seama ca moarte nu ne intreaba daca suntem tineri sau batrani, daca mai vrem sau nu sa traim.sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima.Asa sa ne ajute Dumnezeu!Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: