Întâlnirea cu Hristos Cel înviat

Iată-ne ajunși, cu ajutorul lui Dumnezeu, în preajma marii sărbători a Învierii Domnului. Cea mai mare sărbătoare creștină, cea mai mare minune de sub cer, temeiul mântuirii neamului omenesc!

Cum ne înfățisăm noi oamenii la această întânire? Cum ne apropiem noi de Hristos Domnul, Cel care a pătimit pentru noi și pentru păcatele noastre răstignire pe lemnul Crucii?

Avem un singur răspuns: cu pocăință, schimbându-ne modul nostru păcătos de a fi, îmbrăcându-ne în haina luminoasă a credinței.

Postul mare ne-a fost un bun prilej de a ne spori credința și faptele bune. Câți dintre noi însă am reușit să fim mai buni? Câți am reușit să fim mai credincioși? Să înțelegem mai bine și să trăim mai bine credința noastră ortodoxă? Ori a fost o simplă cură de slăbire sau de purificare a organismului, pe care l-am scutit măcar o vreme de grăsimi și alte substanțe nu tocmai sănătoase?

Suntem mai buni la sfârșitul acestui post? Dacă da, înseamnă că a fost cu folos. Dacă nu, să recunoaștem umiliți înaintea lui Dumnezeu că suntem așa cum suntem, fiecare în parte: răi, invidioși, bârfitori, nemilostivi, judecători ai aproapelui, mândri, egoiști, lacomi …. și lista poate continua. Ar trebui ca această listă s-o avem în permanență în minte și să ne propunem să mai tăiem câte ceva de pe ea, măcar din când în când. Măcar în Postul Mare. Măcar acum când mai sunt câteva zile până la Răstignire și Înviere. Dacă ne gândim serios la câte a îndurat Domnul pentru noi, nu ne-ar fi așa de greu să îndurăm și noi ceva pentru Domnul și pentru mântuirea propriului nostru suflet. Domnul ne cheamă la Înviere, ne cheamă să ne ridicăm din mulțimea păcatelor, din răutate și necredință. Pentru că numai Învierea dă sens și lumină vieții noastre. Fie ca lumina Învierii să pătrundă în sufletele și în viața noastră și să ne însoțească în tot restul vieții noastre, pe care să o trăim ca adevărați creștini, ca fii ai lui Dumnezeu, după har, și ca frați întreolaltă.

Hristos a înviat! Hristos să ne învieze pe toți!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: