Slujbă arhierească de Rusalii

Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, 12 iunie 2011, a fost pentru credincioșii din Zaragoza prilej de bucurie duhovnicească, întrucât l-am avut în mijlocul nostru pe Preasfințitul Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei. Mulți credincioși au venit la biserică dis de dimineață pentru a participa la slujba Utreniei și pentru a-l întâmpina pe Preasfințitul. Sfânta Liturghie arhierească a fost încununată de un frumos cuvânt de învățătură al Preasfințitului, din care cei prezenți au reținut îndemnul de a chema și a primi pe Duhul Sfânt în inimile noastre. A urmat slujba Vecerniei plecării genunchilor, cu frumoasele rugăciuni pentru cei vii și pentru adormiți. Deși slujba s-a prelungit mai mult ca de obicei, toți cei prezenți s-au împărtășit de bucuria și binecuvântarea rugăciunii împreună cu părintele episcop Timotei.

După slujbă, toți credincioșii au fost invitați la agapa oferită de Parohia Adormirea Maicii Domnului, la pregătirea căreia au contribuit în special doamnele din Comitetul Parohial, dar și alți credincioși și credincioase din Parohie. Adresăm mulțumiri pe această cale firmelor «Carmangeria Românească» și «Magazinul Românesc» din Zaragoza care au făcut donații pentru acest eveniment, sprijinind Parohia ca și în alte ocazii.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru praznicul deplin pe care l-am trăit și mulțumim Preasfințitului Episcop Timotei pentru dragostea cu care a răspuns invitației noastre de a sluji la Parohia din Zaragoza.

Preot paroh Aurel Nae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: