Ieromonahul Damaschin Grigoriatul va conferenția la Parohia Zaragoza sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 19:00

Sâmbătă 22 iunie 2019, ora 19:00, vă invităm la Conferința „Misiune în Africa și iubirea aproapelui. Dreapta credință, post, secte, vrăjitorie”, susținută de Ierom. Damaschin Grigoriatul, de la Mânăstirea Grigoriu din Sf. Munte Athos.
Ieromonahul Damaschin este unul dintre puţinii părinţi greci athoniţi cunoscători de limba română. A învăţat singur limba română, traducând mai apoi în greacă cărţi ale Părinţilor Cleopa Ilie, Paisie Olaru, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Petroniu Tănase sau Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. În anul 1977 l-a însoţit pe părinte Cleopa de la Sihăstria în pelerinajul în Sfântul Munte Athos. A vizitat România de trei ori, timp în care a cercetat şaptezeci de vetre monahale româneşti şi i-a întâlnit pe Părinţii Paisie Olaru şi Dumitru Stăniloae.
Părintele Damaschin este cunoscut şi pentru misiunea ortodoxă în Africa. De mai bine de douăzeci de ani părintele merge câte jumătate de an în Congo, Burundi sau Rwanda. În restul timpului este la mănăstirea de metanie, tălmăcind în swahili cărţi duhovniceşti şi de cult.
În cursul lunii iunie 2019, monahul Damaschin susține conferințe în șapte parohii din Episcopia Spaniei și Portugaliei, între care și în Parohia Zaragoza. Vă așteptăm cu bucurie, în număr cât mai mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: