Denia celor 12 Evanghelii în Parohia Zaragoza

Joi, în Săptămâna Pătimirilor, 21 Aprilie 2022, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a oficiat Slujba Deniei celor 12 Evanghelii, în Parohia Adormirea Maicii Domnului, din Zaragoza. 
Alături de Ierarh au slujit Preacucernicul Părinte Aurel Nae, Vicar Administrativ al Eparhiei și Protopop de Aragon, și Părintele Arhidiacon Casian Nemet.
  Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură a afirmat că prin mijlocirea acestei slujbe am fost și noi prezenți la Înfricoșătoarele Pătimiri ale Domnului, dar nu ca hulitori sau răstignitori, ci ca smeriți cinstitori și închinători. Închinându-ne cu evlavie înaintea Sfintei Cruci a Domnului, suntem conștienți că și pentru păcatele noastre, Mântuitorul a pătimit și S-a răstignit. Marea suferință a Domnului nu este pentru rănile pe care I le-am făcut, ci pentru nefericirea noastră. Dacă lepădăm dragostea Lui, noi suntem cei care vom suferi pentru veșnicie.
Hristos Cel Răstignit ne învață pe toți că Adevărul nu se impune; El doar se trăiește și mărturisește. Adevărul învinge numai prin simplul fapt că există.

   La final, Părintele Aurel Nae a mulțumit Preasfințitului Părinte Teofil de Iberia pentru vizita și slujirea Deniei celor 12 Evanghelii în mijlocul comunității din Zaragoza. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: