Parohia Zaragoza: 16 copii au participat la catehezele de pregătire pentru prima spovedanie

În Postul Mare din anul 2023, un grup de 16 copii minunați, cu vârste între 8 și 10 ani, au prticipat la catehezele de pregătire pentru prima spovedanie. Prima cateheză s-a defășurat în biserică, unde copiii au făcut cunoștință între ei și au fost familiarizați cu biserica – locaș de închinare. Le-am prezentat copiilor părțile care formează biserica și principalele obiecte de cult folosite la slujbe.

Următoarele cateheze au avut loc în sălile de clasă ale Școlii Parohiale, unde le-am predat copiilor teme privind credința creștină, Sfânta Biserică, Cuvântul lui Dumnezeu, Decalogul, Fericirile, Taina Spovedaniei.

Sâmbătă, 22 aprilie, după Vecernie, copiii s-au spovedit pentru prima dată, iar în ziua de 23 aprilie 2023, Duminica Tomii, au primit Sfânta Împărtășanie în biserica noastră, în cadrul Sfintei Liturghii. Le-am oferit copiilor câte o diplomă care să le amintească peste ani acest moment frumos și câte o carte creștină adecvată vârstei.

Este al optulea an consecutiv în care desfășurăm această activitate deosebită și de fiecare dată sunt bucuros să văd participarea interesată a copiilor, dar și consecvența părinților – cărora le mulțumesc pe această cale! – de a-i aduce la biserică. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze deopotrivă și pe copii și pe părinți cu darurile Sale cele bogate!

N.B. A nu se confunda prima spovedanie cu prima Împărtășanie! În Biserica Ortodoxă, copilul primește prima Împărtășanie la Botez, și se spovedește pentru prima dată când împlinește vârsta de 7 ani. Pentru această primă spovedanie se pregătesc copiii care participă la catehezele predate în parohia noastră.

Pr. Paroh Aurel Nae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: