Pelerinaj Grecia, ziua I

Vineri, 21 octombrie, am pornit dis-de-dimineață din Zaragoza, 24 de creștini doritori de a păși în țara Ortodoxiei, Grecia. După un drum de trei ore și jumătate am ajuns în Barcelona, apoi la aeroport, iar la 11,20 ne-am luat zborul spre Atena.

La ora locală 15,00 am aterizat pe aeroportul din Atena, unde ne aștepta doamna Vasiliki, ghida noastră, și autocarul firmei Meteora din București, care ne va purta peste tot în Grecia. În scurt timp ni se alătură pr. Savu din Torrejon și pr. Geabana din Guadalajara, cu doamnele preotese. De la aeroport la hotelul în care suntem cazați sunt în jur de 40 km., pe care îi parcurgem fără mari dificultăți, traficul fiind destul de fluid. Aflăm că Atena este o imensitate de oraș, având suprafața egală cu cea a New York-ului, și o populație de 6 milioane de locuitori. Grecia în total are 11 milioane de locuitori, din care mai mult de jumătate, deci, locuiesc în Atena.

Suntem cazați la hotel Candia și avem posibilitatea unei scurte plimbări în împrejurimi, după care ne odihnim și ne pregătim pentru ziua de mâine, când vom urca la Acropole, iar apoi vom merge la moaștele Sfântului Efrem cel Nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: